Ook bij je op de werkvloer

Als je niet beweegt, dan sta je stil

(Nieuwe Paus Franciscus in zijn eerste opgedragen Mis – NOS – 14/03/2013)

Treffender kan het niet gezegd worden want wie niet beweegt wordt vroeg of laat geconfronteerd met gezondheidsproblemen. Meer dan een uur of tien per dag zitten, verhoogt de kans op gezondheidsproblemen, vergeleken met mensen die minder dan vier uur per dag zitten. Het gaat om de hele dagelijkse zit: op het werk, thuis, of onderweg in trein of auto.

Verschillende studies hebben recentelijk aangetoond dat het ‘onderbreken’ van het zitten hier een positieve invloed op heeft.

Je kunt natuurlijk even bij je collega langslopen in plaats van een mailtje sturen, naar de koffieautomaat lopen, maar dat blijven te kleine veranderingen. Als je al die activiteiten optelt dan gaat er misschien een kwartiertje, hooguit een half uur vanaf.

Bewegen op het werk is daarom belangrijk.

Bedrijfsyoga & Qigong kan hierbij de werknemers en werkgevers ondersteunen. Workshops en/of trainingsprogramma’s kunnen, door het aan bieden van oefeningen en beweging,  positief bijdragen tot het laag houden van het  ziekteverzuim en het verminderen van stress.

Bedrijfsyoga & Qigong biedt zowel Yoga als Qigong workshops en trainingen, echter een combinatie is ook mogelijk.

Een zittend leven duurt niet lang 

(NRC Sept. 2013)

Veel mensen houden er een actieve leefstijl op na, maar leiden toch een zittend leven. En sporten maakt te veel en te lang zitten niet goed.

We zitten steeds meer en meer, en dat kan grote gevolgen hebben voor je gezondheid, zowel fysiek als mentaal.

In een maatschappij waarin steeds meer van elkaar  verlangd wordt, is het als werkgever steeds moeilijker goed voor de mensen te blijven zorgen en het ziekteverzuim laag te houden. Stress, Burn-out en verschillende lichamelijke klachten liggen op de loer.

Waarom Qigong en/of Yoga?

Een workshop is leuk tijdens bijvoorbeeld een teambuildingsdag en bedrijfsuitjes. In deze workshops worden eenvoudige doch effectieve oefeningen aangeleerd die gemakkelijk in het werkritme van elke dag kunnen worden toegepast.

Qigong en Yoga  kan ook in combinatie worden gegeven.

Tevens bestaat ook de mogelijkheid om een (wekelijks / maandelijks) programma op te stellen die voor uw werknemers zowel  ‘op locatie’  als  in de MOON-Klank & Meditatie Studio gevolgd kunnen worden. Programma & Prijzen in overleg.

Bedrijven waardoor ik eerder ben ingehuurd