Yoga

Het Doel van Yoga is ¨De wervelingen van de gedachte te verstillen¨

Dit betekent eigenlijk dat je hele ‘zijn’ stil wordt en rust zal ervaren. Yoga leert je om lichaam & geest met elkaar in balans te brengen. De oefeningen (Asana’s) geven je kracht, energie, balans. Met het gevolg dat je echt een gevoel van diepe ontspanning zal ervaren.

De Yogavorm die ik geef is integrale yoga, dit is yoga met veel ruimte voor verdieping met meditatie & ontspanning. Er wordt aandacht besteed aan pranayama (ademhaling) en de les heeft ook invloeden van Qigong. Tijdens de sessies worden ook  de meridianen en organen en emoties benoemd zodat je begrijpt en voelt dat yoga niet alleen voor spieren en gewrichten is, maar het hele lichaam en je hele ‘zijn’ als één geheel mag helen.

Yoga bij MOON kan worden gevolgd door iedereen, ieder lijf, ieder mens is anders en heeft zijn eigen beperkingen en mogelijkheden. Daar is ruimte en tijd voor tijdens de sessie, ook na herstel van ziekte kan Yoga je zeker helpen om jouw balans weer te hervinden.

YIN FLOW YOGA

Yin Flow is een les die zowel Yin houdingen als zachte flow (vloeiende bewegingen) heeft. De seizoenen en de stand van de maan nemen we ook mee.  Dit betekent je meer verbinden met de omgeving en de natuur. Yin Yoga  is een yoga vorm die er echt op gericht is om het bindweefsel en de diepere spieren en te versoepelen  en te versterken. Je houdt de houdingen langer aan zodat het lichaam echt de tijd krijgt om te versoepelen en te ontspannen.

RESTORATIVE YOGA

Is nog een stap verder naar de ontspanning,  Dit is echt herstellende yoga dus alleen maar helen. Want vaak als je hier dan in een houding ligt, op de zachte wollen mat met kussens, bolster en dekens,  zal ik je helpen om volledig in de ontspanning te komen, ‘landen’ en vaak voel je dan pas de vermoeidheid die je onbewust mee draagt, wat zich uit in spierspanning, onderrug klachten en nog meer vaak vage klachten. Je komt echt tot diepe ontspanning de helende begeleidende meditatie en muziek laten je dit nog dieper ervaren.